Fotoshoot in het asiel

Zo af en toe ga ik eens langs het dierenasiel in Sliedrecht. Voor mij niet zomaar een asiel. Drie van onze vier katten zijn hier ooit opgevangen alvorens wij ze hun gouden mandje gaven. Het heeft dan ook een speciaal plekje in mijn hart. Ik neem mijn camera mee en maak wat foto’s van de aanwezige katten. Deze krijgen ze dan van mij om te gebruiken voor hun site of facebook. Een mooie foto geeft toch gelijk wat ‘smoel’ aan de dieren.

Tommie

Asieldieren is anders fotograferen

Het fotograferen van een dier in het asiel is voor mij toch heel anders dan het fotograferen voor een fotoshoot. Bij een fotoshoot ben je meer gericht op een mooi resultaat voor de eigenaar/klant. De meeste dieren in het asiel zijn niet helemaal op hun gemak, vaak hebben ze nog last van stress, dragen een ‘rugzakje’  mee of hebben last van andere ongemakken. Mijn doel is dan ook om ze zo min mogelijk last van mij te laten hebben. Ik wil ze niet nog meer stress bezorgen als dat ze eventueel al hebben.

Kattenknipoog

Bij sommige kan ik even lekker kroelen om ze te laten ontspannen andere katten bekijk ik vanaf een afstandje en laat ze weten door een kattenknipoog, twee ogen zachtjes dicht en weer open, dat ik geen kwaad in de zin heb. Vaak wordt deze beantwoord en daarna maak ik wat foto’s.

Moppie

Moppie

Ik hoop dat mijn bijdrage helpt om de katten in het asiel snel een gouden mandje te geven. Op deze manier kan ik met mijn vak het asiel en de aanwezige katten helpen.

Wil je meer informatie over dit geweldige asiel?
Ga dan naar hun site: http://sds-eo.nl/onze-dieren/
Of naar hun Facebookpagina: https://www.facebook.com/dierenasielsliedrecht

Rango op de schouder bij beheerster Ginet

Rango op de schouder bij beheerster Ginet

Liefs,
Nathalie Leeuwis – Dierenfotograaf