Digitale prullenbak

Tijdens een fotoshoot worden veel foto’s gemaakt. Er vallen er namelijk altijd genoeg af. Puntje van de staart, of een oortje, valt net buiten beeld. Stand van de oren is niet mooi. Het dier kijkt net de andere kant op. Kortom, legio mogelijkheden waarom een foto wordt afgekeurd. Normaal gesproken gaat zo’n foto gelijk de digitale prullenbak in. Er worden er niet voor niets genoeg gemaakt. Er blijven er dan ook nog zat over die wel prachtig zijn. Maar wat als die ene, hele bijzondere foto nou niet niet scherp genoeg is? Gaat deze dan ook de digitale prullenbak in? Zo ook bij de deze foto. Ik vond het prachtig, alleen… de kwaliteitĀ kon beter. Maar die kop, die blik, prachtig.

Een koele blik in de camera van een prachtige kat maar de kwaliteit van de foto blijft jammer genoeg achterweg. Eeuwig zonde!

Oppeper

Soms kan ik het niet over mijn hart verkrijgen. Wat ik dan doe is goed kijken naar de foto. Welk beeld roept het bij me op, is er iets wat ik kan doen met nabewerken zodat de foto mag blijven bestaan. Vaak ga ik dan iets over de top. Niet alleen maar proberen de foto scherper te doen lijken maar ik maak er een andere sfeer van. Ik maak de foto ‘antiek’, dromerig, noir, of speel wat met ‘oude’ camera’s. Zo ook bij de foto van de kat die kijkt in de camera.

Een compleet andere sfeer. De kwaliteit van de foto blijft hetzelfde maar valt nu niet meer op doordat de complete sfeer is veranderd. De blik van de kat trekt nu goed de aandacht.

Een blijvertje

Door middel van nabewerking krijgt de foto een ander beeld. De kop van de kat springt er uit en hier dier kijkt nog dieper in de camera. De foto is niet meer natuurgetrouw maar dat is niet altijd erg. Soms is anders ook net zo mooi, en soms zelfs mooier. Kortom, deze foto mag blijven. Moet zelfs šŸ™‚