Nathalie Leeuwis, de dierenfotograaf van Anima FelisNathalie Leeuwis Dierenfotograaf

Wat is het toch geweldig om een aantal passies te mengen om daar vervolgens weer je beroep van te maken. Fotograferen en dieren. Dieren zijn zulke uitgesproken wezens, prachtig en uniek. Het is elke keer weer bijzonder om ze te portretteren. Het mooiste compliment wat je dan kan krijgen is dat hun karakter van de foto afspat.

Sleutels tot succes

Men neme een flinke hoeveelheid liefde voor het dier en een behoorlijke teug passie voor fotografie. Daar voegen we nog een wolkje respect, een vleugje mazzel en een toefje geluk aan toe. Deze mengen we voorzichtig door elkaar om het vervolgens een tijdje te laten rusten. Zodra alle ingrediënten goed op elkaar in zijn gewerkt kunnen we het zachtjes uitschenken. Het resultaat: Anima Felis. Dierenfotografie met het respect voor het dier en het belang van zijn of haar welzijn op de eerste plaats.

Katten

Thuis heb ik 4 katten rondlopen, allen uit het asiel en elke kat heeft zijn eigen unieke karakter. Keer op keer verwonder ik me over hun manier van doen en raak geïnteresseerd in hun beweegreden. Mede hierdoor heb ik al diverse cursussen op kattengedrag, stress en dierenwelzijn gevolgd om de taal beter te kunnen ‘spreken’ en naar ze te kunnen ‘luisteren’. Ik ben in 2015 begonnen met een opleiding kattengedragstherapie. Naast een dierenfotograaf wordt ik dan ook nog eens kattengedragstherapeut.
Het is erg lastig om mooie foto’s van katten te maken. Ik, als dierenfotograaf, kan dan ook met een grote overtuiging zeggen dat ik niet alleen foto’s bij u kom maken als professioneel fotograaf maar ook als een kenner van de kat. Ik spreek hun taal. Samen, kat en fotograaf, zorgen we dan voor de mooiste foto’s. Maar natuurlijk fotografeer ik niet alleen katten, alle dieren zijn welkom. Ook op het gebied van dieren in het algemeen heb ik cursussen gevolg over stress en dierenwelzijn.  Elk dier wordt dan ook op zijn best op de foto gezet met het respect voor het dier en zijn of haar welzijn voorop.

Fotografie

Ook wat betreft fotografie heb ik diverse cursussen en workshops achter de rug. Allround, natuur, macro. Mijn foto’s en mijn interesses waren heel divers. Maar elke keer werd mijn lens toch naar onze eigen katten getrokken. En elke keer ontroerde mij dit weer. Niet alleen door de schoonheid van de kat door mijn lens maar ook door het feit dat ik enkele katten heb gekend die ik niet op deze manier vast heb kunnen leggen voordat ik afscheid van ze moest nemen. En dit hoor ik meer en dit hoeft toch niet. Na een tijdje alleen katten te hebben gefotografeerd kreeg ik aanvragen binnen of ik ook honden kon fotograferen. Aangezien elk dier mij lief is hoefde ik daar niet lang over na te denken. Anima Felis – dierenfotografie staat garant voor de mooiste foto’s van uw dier. Een herinnering voor het leven.