Van kattenfotograaf naar dierenfotograaf

Op 1 januari 2015 ben ik begonnen met Anima Felis – Kattenfotografie. Een bedrijf wat ontstaan is uit de liefde voor de kat en een passie voor fotograferen. Wat had ik er zin in. Vol enthousiasme fotografeerde ik katten van familie en vrienden om mijn portfolio te vullen. Want als die leeg is kunnen de toekomstige klanten ook geen werk van je zien.

Al snel kwamen de eerste echte klanten, wat spannend, en vooral wat leuk!  Ik kwam thuis bij de mensen en ontmoette hun prachtige katten. De reacties waren super, iedereen was zo blij met de foto’s van hun kat. Wat is dit een prachtig beroep.

Ik ging naar wat beurzen ter promotie en de meest gestelde vraag was dan ook wel: ” U fotografeert alleen katten?” of ” Fotografeert u ook honden?” Naarmate deze vraag meer kwam begon ik na te denken.
Waarom fotografeer ik eigenlijk alleen katten en waarom geen honden, paarden of zelfs andere dieren zoals een konijn of cavia?
Zoals ik al zei ik heb een bedrijf wat ontstaan is uit de liefde voor de kat en een passie voor fotograferen. Maar ik heb een dierenhart en daar is plek voor alle dieren! Hoe meer ik er over dacht, hoe enthousiaster ik werd. Ik ga uitbreiden!

Anima Felis – Kattenfotografie wordt Anima Felis — Dierenfotografie

En nu enkele weken na deze beslissingen is de eerste cavia al op de foto gezet, net zoals enkele konijnen, paarden en honden. Op deze manier kan ik nog meer mensen blij maken met een prachtige foto van hun dier. Daar gaat het tenslotte toch om. Het portretteren van dieren, elk dier.

Liefs,
Nathalie Leeuwis – dierenfotograaf

animafelis dierenfotografie